Verified by Visa ja MasterCard SecureCode

Verified by Visa ja MasterCard SecureCode ovat verkkomaksamisen turvallisuutta parantavia vahvan tunnistamisen todentamispalveluja, jotka kansainväliset korttiyhtiöt Visa ja MasterCard ovat kehittäneet. Palvelussa todennetaan ostohetkellä maksun molemmat osapuolet: ostaja ja kauppias.

Ostoksia suositellaan tehtäväksi Visa-korteilla niiden verkkokauppiaiden sivuilla, joilla on Verified by Visa-tunnus ja MasterCard-korteilla niiden verkkokauppiaiden sivuilla, joilla on MasterCard SecureCode -tunnus. Nämä tunnukset varmistavat, että kauppias on liittynyt mukaan palveluun oman pankkinsa kautta. 

Maksutilanteessa tunnistaudut verkkopankista tutuilla henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi tai erillisellä, pankista saadulla tunnuksella. Syöttämäsi tiedot, kuten pankkitunnukset, eivät välity kauppiaalle. Kauppias saa vain vahvistuksen tunnistuksen onnistumisesta myyntiluvan muodossa.

Näin palvelut toimivat

  1. Tee ensin ostokset ja siirry maksamiseen
  2. Valitse maksutavaksi Visa tai MasterCard
  3. Anna korttisi numero, voimassaoloaika ja tarkistusluku (ns. CVV2-luku, kortin kääntöpuolella).
  4. Paina ”Maksa”-painiketta, jonka jälkeen siirryt pankkisi verkkopalveluun.
  5. Kuittaa ostokset verkkopankkitunnuksilla tai pankista saamallasi tunnusluvulla.
  6. Saat vahvistuksen onnistuneesta maksusta
  7. Palaa kauppiaan sivulle, saat kauppiaalta tilausvahvistuksen.

Palvelua voit käyttää Visa Debit-, Visa Credit-, Visa Electron-, MasterCard Debit- tai MasterCard Credit-kortilla. Tarkista omasta pankistasi, kuuluuko korttisi automaattisesti mukaan palveluun vai tuleeko se liittää erikseen.

Huomioi, että osa pankeista edellyttää todentamispalvelun käyttämistä aina verkko-ostoksia tehtäessä.