Aamulehti: Luottokortista voi olla käyttäjälle yllättäviä hyötyjä - käytä sitä ainakin näissä viidessä tapauksessa

19.7.2017

Luottokortilla kannattaa maksaa ainakin matkat, lennot ja verkko-ostokset. Tällöin rahat eivät mene hukkaan, vaikka lento peruuntuisikin tai tuotetta ei saisikaan.

Kysyimme Nordean yksityistalouden ekonomistilta Olli Kärkkäiseltä, miksi kannattaisi maksaa ostoksia luottokortilla.

1. Matkat ja lennot kannattaa maksaa lähes aina luottokortilla. Tällöin luottoyhtiö korvaa, jos esimerkiksi matkanjärjestäjä menee konkurssiin eikä matkaa tai lentoa voidakaan tehdä.

2. Verkkokaupassa luottokortti tuo turvaa myös, jos tuote jääkin jostakin syystä toimittamatta. Tällöin luottokorttiyhtiö voi korvata tappion.

3. Osaan luottokorteista on liitetty matka- tai tuotevakuutuksia, joiden ehtona on, että tuote tai tietty osuus matkasta maksetaan luottokortilla. Tiedot löytyvät perehtymällä oman luottokortin ehtoihin.

4. Ostoksista ei peritä korkoa, jos maksaa luottokortille kertyneen saldon kokonaan pois eräpäivänä. Luottokortin käyttö ei siis välttämättä tarkoita velkaantumista.

5. Luottokortin luotto-ominaisuutta käyttämällä suuret hankinnat voi maksaa erissä tai saada enemmän maksuaikaa. Tällöin kuitenkin kertyy yleensä korkoa, jolloin loppusumma voi nousta paljonkin suuremmaksi verrattuna siihen, että maksaisi ostoksen kerralla.

Meneekö luottokorttilasku tililtä automaattisesti vai pitääkö se maksaa aktiivisesti itse?

–Luottokorttilasku tulee kuukausittain, ja se pitää maksaa. Jos on sopinut, että lyhennys menee automaattisesti ja minimilyhennys on sata prosenttia, silloin maksu lähtee tililtä yleensä automaattisesti.

–Kannattaa katsoa, millainen sopimus itsellä on. Luottokortin tiedot löytyvät verkkopankista, Kärkkäinen vinkkaa.

Lue uutinen: Aamulehti