Uusi Suomi: Visa -kortti, ja huijaukset/petokset.

17.2.2016

"Poliisi ja pankit suosittavat panemaan maksukorttien maarajauksen päälle – ”Jos et koskaan poistu Keravalta, miksi maksukortin pitäisi toimia Afrikassa?”"

"magneettijuovalla varustettuja maksukortteja ”skimmataan” eli kopioidaan edelleen Suomessa. Rikolliset saattavat sitten käyttää kopioituja klooneja esimerkiksi käteisnostoihin ulkomailla, usein Euroopan ulkopuolella. Rikollinen toimintaa vaikeutuu tai tulee mahdottomaksi, jos kortin asetukset estävät sen käytön monissa maissa."

Moni kuitenkin tekee ostoksia esim. ulkomaisista verkkokaupoista. Kortin muokkaaminen, eli myös CVV-koodin peittäminen, tai pois raaputtaminen, saattaa olla korttiehtojen vastaista, ja yleensä kuulemma onkin.

Yksi hyvä keino on mielestäni asettaa nostorajat verkkopankin kautta siten, että mahdollinen tappio on pieni, tai jopa nolla. Ei ole kovin suuri homma pitää verkkoostosrajaa nollassa ja muuttaa se sitten ostotapahtuman hetkeksi riittävän suureksi. Samoin voi olla kannattavaa rajata käyttö yleensä vain Suomeen.

Ongelma lienee joskus se, että kaikilla pankeilla korttiasetusten muutoksia ei asiakas voi tehdä nettipankissa.

Lue uutinen: Uusi Suomi 14.2.2016