Suuri osa normaalilla varoitusjärjestelmällä varustetuista ihmisistä osaa jo kavahtaa sähköpostiviestejä, joilla yritetään urkkia etenkin käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Apple-tunnusten kalastelua yritetään nyt konstilla, johon voi langeta helpommin.

Forbes kirjoittaa, että viime päivinä Apple-käyttäjät ovat saaneet tekstiviestejä, joiden aiheena on näiden tunnusten vanheneminen. Niitä on lähetetty ainakin briteille.

Sähköpostivieteissä kikka on vanha ja moneen kertaan käytetty. Tekstiviestinä tullut sanoma saattaa vaikuttaa henkilökohtaisemmalta ja vakuuttavammalta – etenkin kun viesti aloitetaan puhuttelemalla vastaanottajaa oikealla nimellä.

Viesti väittää, että käyttäjän Apple-tunnukset ovat vanhenemassa, ja tämän estämiseksi pitäisi käydä vahvistamassa ne viestissä linkatulla nettisivulla. Osassa viesteistä allekirjoituksena on ”Apple Support”, joissakin ”AppleInc”.

Huijareiden sivulla väitetään, että Apple-tili on lukittu turvallisuussyistä. Sen avaamiseksi pitäisi syöttää kaikki rikollisten haluama tieto: käyttäjätunnus, salasana, luottokorttitiedot sekä kaikki henkilötiedot. Tässä vaiheessa uhrin luulisi huomaavan, ettei kaikki ole kohdallaan. Ikävä kyllä joku lankeaa aina ja joutuu kärsimään ikävät seuraukset.

Lue uutinen: Tivi.