Talouselämä: Tutkimus: Suomalaiset uskovat käteisen katoavan - Näin suhtaudutaan silmäskannaukseen

20.6.2016

Enemmistö suomalaisista uskoo Suomen muuttuvan käteismaksuttomaksi yhteiskunnaksi, kertoo korttiyhtiö MasterCardin teettämä tutkimus.

Suomalaiset suosivat edelleen käteistä – kyselyn vain prosenttia suomalaisista ei koskaan pidä käteistä mukanaan, kun taas vastaavanlaisessa tutkimuksessa Ruotsissa ilmeni, että ruotsalaisista jopa 20 prosenttia on jo luopunut kokonaan käteisestä.

Yleisin maksutapa Suomessa on korttimaksu: maksukorttia käyttää 35 prosenttia suomalaisista ja käteistä 20 prosenttia monta kertaa päivässä.

Suomalaiset uskovat kuitenkin käteisen merkityksen pienenevän tulevaisuudessa. Jopa 51 prosenttia suomalaisista uskoo Suomen muuttuvan täysin käteismaksuttomaksi yhteiskunnaksi.

Suomalaiset suhtautuvat positiivisesti uusiin tunnistautumistapoihin: 63 prosenttia kannattaa sormenjälkitunnistusta, 34 prosenttia silmäskannausta ja 32 prosenttia kasvotunnistusta.

Tutkimuksen toteutti YouGov Finland. Kysely toteutettiin kesäkuussa 2016, ja siihen osallistui 1008 suomalaista vastaajaa.

Lue uutinen: Talouselämä.