Talouselämä: Korttirikoksiin liitetty Hotels.com AL:ssä: Tutkimme suomalaistapaukset, näin kävi

4.7.2016

Yhdysvaltalainen hotellivaraussivusto Hotels.com kertoo tutkineensa Suomen poliisin siihen yhdistetyt tiedot Suomessa tehdyistä maksukorttipetoksiin liittyvistä rikosilmoituksista, kertoo Aamulehti. 


Sivusto on yhdistetty tänä vuonna 643 rikosilmoitukseen. 

Useissa tapauksissa uhri on käyttänyt korttiaan hotellivaraussivustolta ja myöhemmin tililtä on kadonnut enimmillään tuhansia euroja. 

Aiemmin on epäilty, että sivustolla sivustolla olisi heikkous, jota rikolliset käyttävät hyödykseen. 

Nyt yritys ilmoittaa kuitenkin käyneensä oman järjestelmänsä läpi, eikä  sen mukaan varaussivustolta tai yrityksen muista järjestelmistä ole paljastunut näyttöä vuodosta. Yritys on myös tarkastanut Suomen poliisin sille lähettämät tiedot rikosilmoituksista. 

"Selvityksemme sisälsi kaikkien ilmoitusten läpikäynnin mukaanlukien kaikki asiakas-, kirjautumis- ja maksutoiminnot. Emme havainneet mitään merkittävää toistuvuutta epätavallisesta tai vilpillisestä toiminnasta", sanoo yrityksen hdysvaltain pr-päällikkö Taylor Cole AL:n mukaan. 

"Suhtaudumme tähän asiaan erittäin vakavasti. Olemme joka tapauksessa varmoja, ettei sivustoltamme ole löytynyt vuotoa", Cole sanoo AL:n mukaan. 

Cole huomauttaa, että ongelmatapaukset kattavat alle prosentin hotellivaraussivuston asiakkaisa ja tilaukista Suomessa. Cole myös sanoo, että yli 30 prosenttia yritykselle ilmoitetuista rikosilmoituksista koskee hotellivarauksia, jotka on tehty viime vuonna. Hän myös sanoo, että osa ilmoituksista on todennäköisesti virheellisiä.

Lue uutinen: Talouselämä 3.7.