Poliisi ärähti nettihuijauksiin haksahtaville: "Kummallista tämä ihmiskunnan ajatuksenjuoksu"

16.9.2016

Itä-Suomen Poliisi peräänkuuluttaa tuoreessa päivityksessään maalaisjärjen käyttöä.

Itä-Suomen poliisi aloittaa tuoreen Facebook-päivityksensä toteamalla ytimekkäästi, että yhden euron iPhoneja ei ole olemassa. 

"Jos kadulla kulkiessasi porttikongissa piileskelevä epäilyttävän näköinen jannu tai jenni vinkkaa sinulle, että hänellä olisi tarjolla pakasta vedetty Iphone hintaan 50 euroa, moni todennäköisesti kieltäytyy tarjouksesta. Tämän vuoksi ihmetyttääkin, että jos tämä epäilyttävä tavaran tarjoaja onkin internet lupauksella "onneksi olkoon, saat printterin yhdellä eurolla", haksahdamme helposti halpaan", poliisi kirjoittaa. 

Poliisin mukaan suomalaisia, nettihuijauksissa pulaan joutuneita tulee vastaan viikottain. Moni luulee osallistuvansa arvontaan tai saavansa lähes ilmaisen tuotteen, mutta sitoutuukin luottokorttitietonsa antamalla kuukausittaiseen, usein kymmenien eurojen arvoiseen maksuun. 

"Kuluttajan kannalta valitettavaa on, että kyseessä on yleensä niin sanottu sopimusriita, joka ei kuulu poliisille. Ihminen on tilauksen tehdessään hyväksynyt sopimusehdot, jotka on mahdollisesti sivuutettu lukematta lähes ilmaisen Iphonen toivossa. Meillekin tämä työtä silti aiheuttaa, sillä moni ihminen ajattelee tulleensa petetyksi ja tekee asiasta rikosilmoituksen. Oikeampi tapa olisi lähestyä oikeusapu/asianajotoimistoa ja/tai ilmoittamalla asiasta kuluttajaliittoon", poliisi vinkkaa.

Lue päivitys tästä

Lähde: Itä-Suomen poliisin Facebook

Lue uutinen: The Voice.