Nokian uutiset: Hotellivarauskin voi olla riski – komisario ei antaisi luottokorttinsa tietoja mihinkään

17.2.2016

– Olet voittanut iPhonen! Maksa kuitenkin vielä 1 euro, niin puhelin on sinun.

Ja jätä lukematta viestiin liittyvät monisanaiset ehdot, niin annat oikeuden veloittaa tiliäsi 39 eurolla kuukausittain.

Siinä tavallinen esimerkki nettipetoksesta, johon poliisi nykyään törmää.

– Ihmiset höynähtävät kuin Sulo Vilén luulemaan, että halvalla saa, komisario Pauli Pitkäkoski Nokian poliisista lausahtaa.

Nettipetokset ovat yleistyneet ja samalla niiden nettipetosten määrä, joita poliisi ei lähde tutkimaan, koska tutkinnan vaatima työmäärä olisi kohtuuton suhteessa rikoksen laatuun ja sen aiheuttamaan vahinkoon. 

Nettipetosten yksi muoto on se, että kortti luetaan pankkiautomaatilla tai bensa-automaatilla, ja sen tiedot viedään. Tämä skimmaus on jo niin yleistä, että komisario Pitkäkoski ihmettelee, kauanko luottokorttiyhtiö enää suostuu korvaamaan vahingot.

Toinen tapa on se, että luottokorttitietoihin päästään käsiksi jonkin nettisivuston kautta. Pitkäkoski neuvoo olemaan hyvin tarkka, mihin antaa luottokorttitietonsa. Ongelmia on ollut jopa lentoyhtiöiden sivuilla ja hotellivaraussivustoilla.

– Minä en antaisi luottokorttitietojani mihinkään. Riski on aina olemassa, Pitkäkoski tuumaa ja mainitsee tyypillisimpiä ongelmasivustoja olevan pelisivustot sekä kiinalaiset ja amerikkalaiset nettivaatekaupat.

– Viimeksi ongelmaa on ollut Playstation-peleihin liittyvissä nettiostoissa.

Lue uutinen: Nokian uutiset  16.2.2016