Iltalehti: Taas huijataan Iltalehden nimissä - nyt tyrkytetään euron Galaxy S7 -puhelinta

13.4.2016

Verkkorikolliset ovat jo pitkään esiintyneet Iltalehden nimissä huijatakseen suomalaisia netinkäyttäjiä.

Iltalehden tietoon on tullut jälleen uusi huijaussivusto, joka esiintyy netissä IL:n nimissä ja pyrkii puijaamaan suomalaisia netissä. Tällä kertaa huijaussivu tyrkyttää Samsungin Galaxy S7 -puhelinta euron hinnalla suomeksi kirjoitetussa, Iltalehden jutulta näyttävässä valeartikkelissa.

Aikaisempien IL:n nimissä esiintyneiden huijaussivujen tapaan uusi valeartikkeli on rakennettu huolella. Se jäljittelee Iltalehden ulkoasua ja on kirjoitettu kohtalaisella suomella. Jutussa esiintyy kuvitteellinen "perthiläinen" haastateltu, minkä lisäksi jutun alle on luotu väärennettyjä Facebook-kommentteja, joissa kävijät ihastelevat saamaansa puhelinta.

Valesivustolla minkä tahansa linkin klikkaaminen vie ulkomaalaisella palvelimella sijaitsevalle, suomeksi kirjoitetulle sivulle, joka yrittää jallittaa kävijää liittyvään GlobalDealsNow-palveluun. GlobalDealsNow esittäytyy sivuilla "ainutlaatuisena ostosportaalina", jonka kautta jäsen saa "huipputarjouksia" erilaisista tuotteista.

Toisin kuin lähtösivulla, varsinaisella tietojenkalastelusivulla kerrotaan, että Galaxy S7 -puhelin arvotaan vain yhdelle voittajalle kaikista osallistujista.

Vipuun lankeaminen voi tulla kävijälle paljon kalliimmaksi kuin tarjottu euron puhelin. Pienellä präntillä palvelun käyttöehdoissa kerrotaan seuraavaa:

- Mikäli kokeilujaksoa ei peruuteta, jatkuu tilaus kestotilauksena hintaan 59 EUR joka veloitetaan 1,96 päivän välein. Jäsenyys voidaan lopettaa milloin tahansa yhden (1) kuukauden irtisanomisajalla, kertoo pieni präntti.

Käyttöehtojen ovelan muotoilun vuoksi kävijä voi joutua maksamaan vähintään yhden jäsenmaksun, vaikka onnistuisikin eroamaan palvelusta nopeasti:

- Järjestelmämme automaattiajojen vuoksi, ei jäsenyyttä voida irtisanoa ensimmäisten 48 tunnin aikana, kertovat käyttöehdot.

Linkkejä huijaussivustolle on levitelty suomalaisten Facebookissa Jukex-nimisen seinän kautta. Samsung-huijausta on levitelty linkkinä, jonka otsikko on muotoa "Apple menettää miljoonia käyttäjiä tämän Samsungin promootion takia".

Lue uutinen: Iltalehti