Uusi Suomi: Poliisi löysi autosta setelinsieppaajan – ”Tällaisia viritelmiä tulee aina ajoittain vastaan”

27.11.2015

Poliisi sai torstaina Helsingissä kiinni miehen, joka saattaa liittyä useisiin pankkiautomaattien setelihuijauksiin. Kiinnioton yhteydessä hänen autostaan löytyi niin sanottu rahansieppauslevy.

Poliisille ilmoitettiin torstaina, että Ruskeasuolla sijaitsevaan pankkiautomaattiin oli mahdollisesti asennettu niin sanottu cash trapper -laite eli setelinsieppauslevy, joka imaisee nostettavat rahat sisäänsä. Epäilty rikos tuli ilmi automaatista torstaina aamuyöllä tehdyn häiriöilmoituksen yhteydessä. Automaatista löydettiin seteleiden ulossyöttöaukkoon asennettu rahansieppauslevy.

Torstaina automaattiin oli ilmoituksen mukaan jälleen asennettu sieppauslevy. Poliisin mennessä paikalle automaatilta poistui mies, jonka toiminta herätti epäilyt.

– Poliisi otti miehen kiinni vähän matkan päässä hänen kuljettamastaan autosta. Autosta löytyi vastaava rahansieppauslevy kuin aiemmin automaatissa käytetty, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Poliisin tutkittavaksi on viimeisen viikon aikana tullut Helsingissä kaksi muutakin samalla tekotavalla tehtyä varkautta tai varkauden yritystä. Kiinniotetun miehen osuutta näihin rikoksiin selvitetään.

– Tällaisia viritelmiä tulee aina ajoittain vastaan. Yleisempää ja suuremmat vahingot aiheuttavaa rikollisuutta on kuitenkin anastettujen maksukorttien käyttäminen. Pankkiautomaatilla ja kassajonoissa on syytä olla valppaana. Tunnusluvun syöttämistä on hyvä suojata vaikka kädellä. Jos automaatti näyttää jollakin tavalla epäilyttävältä tai sen toiminnassa on yllättäviä häiriöitä, kannattaa siitä heti ilmoittaa automaatilla näkyvään puhelinnumeroon, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha Holopainen tiedotteessa.

Lue uutinen: Uusi Suomi