Talouselämä: Visa ja MasterCard ryhtyvät lisätoimiin verkkomaksamisen turvallisuuden parantamiseksi

16.2.2015

Visa ja MasterCard aikovat lisätä panoksia parantaakseen verkossa maksamisen kyberturvallisuutta, kertoo The Wall Street Journal. 

MasterCard aikoo käyttää turvallisuustoimiin yli 20 miljoonaa dollaria. Yhtiön suunnitelmissa on muun muassa käynnistää myöhemmin tänä vuonna pilottiohjelma, jossa kokeillaan esimerkiksi kasvo- ja äänitunnistusta sekä sormenjälkiä maksusiirtojen varmistamisessa.

Visa kertoi sen sijaan aikovansa laajentaa viime syksynä julkaistua Visa Token Service -palveluaan, jossa tilitietoja suojataan 16-numeroisen Visa-kortin numeron sijaan uniikilla joukolla numerosarjoja.

Huolet kyberturvallisuudesta ovat kasvaneet viime aikoina, kun Yhdysvalloissa muun muassa Target, Home Depot sekä sairasvakuutuksiin keskittynyt Anthem ovat joutuneet luottokorttitietovarkauksien kohteiksi.

Luottokorttiyhtiöiden ilmoitukset tulevat juuri, kun Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja suuri joukko viranomaisia tapaavat Stanfordin yliopistossa joukon eri yritysten johtoa kyberturvallisuuskokouksessa, jonka tavoitteena on löytää keinoja estää tulevia hyökkäyksiä, lehti kertoo.

Lue uutinen: Talouselämä 13.2.