TIvi: Kaljaveikkojen tiedot hakkereille – ilmoitus tietomurrosta roskiin

8.12.2015

Runsaan puolen miljoonan asiakkaan tiedot vietiin brittiläiseen pubiketjuun tehdyssä tietomurrossa. Yhtiö vakuuttaa, ettei todellista vaaraa ole.

The Guardian kirjoittaa, että tietomurron kohteeksi on joutunut pubiketju JD Wetherspoon. Yhtiön mukaan murtautuja iski kuitenkin sen vanhaan verkkopalveluun ja sai erittäin vähän jos lainkaan vaarallista tietoa.

Asiakkaita ja tietomurron uhreja ketjulla on yli 600 000, mutta ainoastaan noin sadalta saatiin luottokorttitiedot. Nekin ovat niin epätäydellisiä, ettei niistä ole rikollisille hyötyä, yhtiö vakuuttaa.

”Valitettavasti tietomurrot ovat yhä yleisempiä ja tekijät taitavampia. Lupaamme parantaa tietoturvaamme ja teemme kaikkemme, ettei tämä toistu”, yhtiön toimitusjohtaja John Hutson sanoo Guardianille.

Kohentamisen varaa näyttäisi olevankin, sillä jo kesällä tapahtunut tietomurto havaittiin vasta viime viikolla – silloinkin mutkan kautta.

Toimitusjohtajalle oli lähetetty murrosta kertova nimetön sähköpostiviesti jo lokakuussa, mutta se oli päätynyt roskapostikansioon. Murtoon havahduttiin vasta, kun Financial Times siitä vihiä saatuaan otti yhteyttä Wetherspooniin.

Lue uutinen: Tivi 7.12.