Oulu-lehti: Oulun takseissa voi maksaa mobiilisti

8.10.2015

Taxify ja Oulun Aluetaksi tarjoavat lokakuusta alkaen mahdollisuuden maksaa taksimatkasta suoraan Taxify kännykkäsovelluksen kautta uudella mobiilimaksulla. Kyseessä on Suomen ensimmäiset viralliset taksit, joissa maksutapaa voi käyttää. Euroopassa jo laajassa käytössä oleva maksutapa tarjoaa tavan hoitaa maksu matkan päätyttyä ilman käteistä tai kortteja.

Asiakkaan valitessa sovelluksessa maksutavaksi mobiilimaksun, maksu veloitetaan automaattisesti kortilta ja kuitti lähetetään sähköpostitse asiakkaalle heti maksun lähdettyä. Tämä edellyttää asiakkaalta luotto- tai debit-korttitietonsa syöttämistä sovellukseen ennen maksutavan käyttöönottoa. Maksuliikenteestä vastaa maksunvälityspalvelu Adyen.

Taxify on ilmainen mobiilisovellus joka on saatavilla iOS, Android ja Windows- puhelimiin. Käyttäjä voi valita lähellä olevista takseista mieluisan esimerkiksi etäisyyden tai automallin perusteella. Tilauksen jälkeen käyttäjä voi seurata taksin saapumista reaaliajassa kartalla. Tällä hetkellä mobiilimaksu on mahdollista iOS ja Android – puhelimissa. Windows puhelimiin ominaisuus on vielä kehitteillä.

Taxify on 2013 Tallinnassa perustettu yritys, joka toimii tällä hetkellä Suomessa, Virossa, Hollannissa, Latviassa, Liettuassa, Tshekissä, Serbiassa ja Georgiassa, ja on laajentamassa toimintaansa useaan Euroopan maahan.

Lue uutinen: Oulu-lehti