Mobiili: Google kehittää mobiilimaksualustaa – Android Pay on tulossa

3.3.2015

Apple sai viime syksynä pöhinää aikaan, kun se julkaisi oman Apple Pay -mobiilimaksujärjestelmänsä. Applen järjestelmä nousi nopeasti suosituimmaksi mobiilimaksujärjestelmäksi Yhdysvalloissa, mutta samalla se lisäsi myös muiden järjestelmien kysyntää ja Googlenkin on arveltu lähtevän mukaan uudella tohinalla, kun sen alkuperäinen, muutama vuosi sitten julkaistu Google Wallet ei aikoinaan ottanut tuulta purjeisiinsa. Tänään Googlen Android-johtaja Sundar Pichai puhui MWC-messuilla Barcelonassa Android Paystä ja kertoi sen olevan tulossa. Kyse ei kuitenkaan ole Google Walletin korvaajasta, eikä varsinaisesti edes uudesta järjestelmästä, vaan kokonaan uudesta alustasta.

Android Pay tulee enemmänkin ohjelmointialustana ja rajapintana, jota laitevalmistajat ja sovelluskehittäjät voivat käyttää omien mobiilimaksujärjestelmiensä luomiseen. Google käyttää monia jo tutuksi tulleita ratkaisuja, kuten NFC-yhteyttä ja luottokorttien tokenisointia, mikä estää luottokorttitietojen kaappaamisen maksutapahtuman yhteydessä. Käyttäjän tunnistamisessa voidaan käyttää biometrisiä tunnisteita, kuten sormenjälkiä, ja luottokorttitiedot tallennetaan puhelimeen niin, että maksujärjestelmää voi käyttää myös mobiiliverkon kantamattomissa. Näiltä osin Android Pay vastaa siis hyvin pitkälti Apple Paytä.

Google Wallet ei myöskään ole menossa pois, vaan se tulee säilymään Googlen palveluna. Kun Pichailta kysyttiin Samsungin eilen sunnuntaina esittelemästä Samsung Pay -järjestelmästä, tämä kertoi että Googlella on aikomuksena Samsungin kanssa selvittää, miten maksujärjestelmät saadaan säilymään rinnakkaisina palveluina, ja korosti, että käyttäjät haluavat valinnanvaraa.

Android Paylle ei kerrottu mitään aikataulua, mutta todennäköisesti aiheesta kuullaan lisää Google I/O -tapahtumassa toukokuussa.

Android Paystä uutisoi Android Central.

Lue uutinen: Mobiili 2.3.