HS: Valepoliisi ja valeturisti huijasivat tunnusluvun Helsingissä

1.9.2015

Japanilainen turisti joutui erikoisen huijauksen uhriksi Helsingin Kaartinkaupungissa viime viikon tiistaina. Varkaat esiintyivät turistina ja poliisina.

Huijaus alkoi Korkeavuorenkadun ja Ullanlinnankadun kulmassa noin kello 18.30. Matkailijan luokse tuli englantia puhunut mies, joka kertoi olevansa italialainen turisti. Tämä otti kameransa esille ja pyysi japanilaisturistia ottamaan sillä kuvan.

Tämän jälkeen paikalle ilmestyi mies, joka kertoi olevansa poliisi ja pyysi nähdä japanilaisen passin. Valepoliisi myös kertoi epäilevänsä turistin tehneen huumekauppaa valokuvausapua pyytäneen miehen kanssa.

Kun valepoliisi oli saanut tutkittua passin, vaati hän seuraavaksi nähtäville luottokorttiakin. Hän kertoi tarvitsevansa huumerikosepäilyn tutkimiseen myös luottokortin tunnusluvun.

Myöhemmin matkailija havaitsi, ettei mies ollut palauttanut luottokorttia. Japanilainen turisti kertoi myöhemmin oikealle poliisille pelänneensä tilanteessa, minkä vuoksi hän paljasti tunnuslukunsa.

Poliisi onnistui selvittämään epäiltyjen henkilöydet. Mieskaksikko jäi kiinni viime keskiviikkona. Vuonna 1980 ja 1988 syntyneet miehet olivat poistumassa maasta Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta.

Poliisi tutki tapausta varkautena, maksuvälinepetoksena ja virkavallan anastuksena.

Lue uutinen: Helsingin Sanomat 1.9.2015