ESS: Kortin omistaja on hyvässä turvassa

5.10.2015

Luottokorttitietojen väärinkäyttö kirpaisee rahallisesti kortin haltijaa vain hyvin harvoin. Jos kortin tiedot on kaapattu internetissä omistajan tietämättä, omistaja ei ole syyllistynyt huolimattomuuteen eikä ole tappiosta vastuussa. Mahdolliset rikolliset veloitukset korvaa kortin myöntäjä.

Luottokorttimaksuissa myös kuluttajansuoja on hyvä. Mikäli verkon kautta ostettua tuotetta ei tule tai se ei vastaa kuvausta - osoittautuu esimerkiksi tuoteväärennökseksi - voi asiakas reklamoida asiasta kortin myöntäjälle ja saada rahansa takaisin.

Useimmiten korttien käyttöä monitoroiva Nets saa tietovuodot tietoonsa niin ajoissa, että ainakaan suuria vääriä veloituksia ei ennätä edes tapahtua. Verkko-ostosten tekemistä ei Netsin palvelutuotantojohtajan Jukka Ruotsalaisen mielestä kannatakaan verkkorikollisuuden pelossa vältellä.

- Suomalaisissa verkkopalveluissa turvallisuus on erityisen hyvä, sillä niissä käytetään lähes poikkeuksetta lisävarmenteena pankkitunnistautumista. Tämä varmistaa aika tavalla, Ruotsalainen sanoo.

Nets, pankit, poliisi ja muutamat muut tahot ohjeistavat turvalliseen maksukortin käyttöön uudessa verkkopalvelussa Korttiturvallisuus.fi. Sivustolta löytyvät muun muassa kaikkien suomalaisten maksukorttien sulkupalveluiden puhelinnumerot.

- Numero kannattaa tallentaa puhelimen muistiin nyt heti. Paniikissa numeroa on vaikea muistaa, jos vahinko sattuu, neuvoo rikosylikonstaapeli Tero Toivonen.

Lue uutinen: ESS