ESS: Kolme vangittu korttien kopioinnista - hyvä yleisöhavainto auttoi jäljille

9.7.2015

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi 13. kesäkuuta kolme 20-30-vuotiasta ulkomaalaista miestä todennäköisin syin epäiltynä törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Poliisi tiedottaa asiasta tutkinnallisiin syihin vedoten vasta nyt,

Miehet olivat liikkuneet reilun viikon ajan useilla paikkakunnilla Uudellamaalla, Kaakkois-Suomessa ja Hämeessä. Lisäksi oli käyntejä Keski-Suomessa Jämsän seudulla ja Itä-Suomessa Varkauden seudulla.

Lahden Hennalan Shell-huoltoasemalla paikalla ollut henkilö teki ilmoituksen 9. kesäkuuta, että asemalla on useita henkilöitä asentamassa tai ottamassa pois niin sanottua skimmauslaitetta. Laitteella voidaan kopioida pankkikortteja ja niiden tunnuslukuja.

Tuntomerkkien perusteella lähistöltä tavattiin ajoneuvo, jolla kyseiset kolme henkilöä olivat liikkeellä. Poliisi löysi ajoneuvosta paikannuslaitteita ja muuta elektroniikkaa.

Esitutkinnassa saatiin selville, että kolmikolla on ollut Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella asunto käytössä. Asunnosta takavarikoitiin lisää elektroniikkaa, jonka avulla on voitu selvittää juttukokonaisuutta.

Esitutkinnassa pyritään selvittämään henkilöitä, joiden tiedot on jo onnistuttu saamaan ja toimittamaan eteenpäin sekä henkilöitä, joiden tiedot on kopioitu, mutta ei ole vielä ehditty toimittaa eteenpäin.

Epäiltyjen jäljille päästiin hyvän yleisöhavainnon perusteella. Koska kyseessä ei ole ainoa näitä rikoksia tekevä ryhmä, pyydetään kansalaisia edelleen tarkkailemaan kylmäasemien maksupäätteitä ja niiden läheisyydessä epämääräisesti puuhastelevia henkilöitä.

Lue uutinen: ESS

Lue ohjeita: Automaatilla