Aamulehti:Poliisi varoittaa pyörällä liikkuvista käsilaukkuvarkaista – Tässä tuntomerkit

13.5.2015

Kesäaika tuo yleensä liikkeelle käsilaukkuvarkaat. Poliisi kehottaa huolehtimaan, ettei hallussa pidettäisi huomattavia summia käteistä eikä missään nimessä pankkikortin tunnuslukua. Jos pankki- tai luottokortti anastetaan, se tulee välittömästi kuolettaa kortin väärinkäytön estämiseksi. 

Käsilaukkuvarkaat piinasivat iäkkäitä naisia Oulussa tiistaina. 

Kello 17.30 aikoihin kaksi miestä oli anastanut käsilaukun naiselta Liisantiellä kerrostalorapun edustalla. Miehet ajoivat naisen taakse polkupyörällä ja toinen otti käsilaukusta kiinni. Nainen sai pidettyä laukun itsellään, vaikka laukun toinen kahva katkesi. Toinen mies tuli paikalle ja repi laukkua naiselta, jolloin toinenkin kahva katkesi ja mies sai laukun haltuunsa. 

Tekijät poistuivat paikalta pyörällä Irmantien suuntaan Liisantie 7 talojen välistä. Tekijät olivat noin 20-vuotiaita miehiä, toisella oli yllään vihertävä takki ja toisella mustavalkoinen takki. Anastettua omaisuutta ei löytynyt. 

Samana iltana noin kello 21.20 aikaan kaksi nuorta miestä vei naiselta Maahisentien ja Peikontien välisellä kevyen liikenteen väylällä käsilaukun. 

Miehet lähestyivät naista polkupyörillä ja toinen oli tarrannut laukusta kiinni. Nainen sai pidettyä laukun hallussaan, vaikka kaatui maahan miehen riuhtomisen seurauksena. Mies uhkaili naista ja sai lopulta revittyä laukun naisen kädestä, jonka jälkeen miehet poistuivat polkupyörillä kohti Peikontietä ja lähtivät pyöräilemään eri suuntiin.

Molemmat miehet olivat hoikkia, noin 20-vuotiaita. Toinen oli liikkeellä vihreällä miesten polkupyörällä. Molemmilla oli tummat hupparit, joiden huput oli vedetty pään yli, kasvot oli peitetty huivilla. Toisella oli harmaat verryttelyhousut. Poliisi etsi miehiä lähistöltä poliisikoiran avulla. Poliisikoira löysi naiselta anastetun laukun noin kahdensadan metrin päästä tapahtumapaikalta, mutta valitettavasti ei tekijöitä tällä kertaa. Anastettu omaisuus saatiin lähes kokonaan takaisin.

Tapahtumiin liittyvät havainnot ja tiedot pyydetään ilmoittamaan Oulun poliisilaitoksen vihjepuhelimeen p. 0295 416 194.

Lue uutinen: Aamulehti