Verkossa

Mistä tiedän, että verkkosivusto on turvallinen?

Sivustot, jotka käyttävät vahvaa tunnistamista, antavat suurimman suojan ostollesi. Tällaisia vahvaa tunnistamista tukevia palveluita ovat esimerkiksi Verified by Visa sekä MasterCard SecureCode.

Jos sivusto ei tue vahvaa tunnistamista, varmista, että sivulla on käytössä riittävä suojaus. Suojatun sivuston tunnistat siitä, että selaimen ala- tai yläreunassa oleva lukko on yhtenäinen ja selaimen osoiterivillä on http:n asemasta https.

»Ohjeita verkko-ostamiseen

Tilasin tuotteen/palvelun verkkokauppiaalta enkä saanut tuotetta / en pystynyt käyttämään palvelua. Kuka korvaa kun maksoin kortilla?  Mikä on pankin vastuu jos kauppias ei suostu korvaamaan?

Hyvitys tulee pyytää aina ensimmäisenä veloittajalta, eli liikkeeltä, missä asioitiin.

Mikäli liike ei hyvitä tapahtumaa, ole yhteydessä omaan pankkiisi, josta saat ohjeet korvauksen hakemiseen.

Ostin verkosta tuotteen, mutta veloittajana näkyy eri yritys kuin mistä ostoksen tein. Summa ja ostopäivä kyllä täsmäävät. Miten tämä on mahdollista?

Jos tunnistat summan, mutta ostopaikka laskulla/verkkopankissa on vieras, käy läpi ostoista saamasi kuitit. Joissakin tapauksissa esimerkiksi kaupan ovessa lukee toinen nimi kuin millä tapahtumat tulevat laskulle. Kuitissasi pitäisi lukea sama nimi kuin millä tapahtuma on tullut laskullesi/verkkopankkiin.

Jos asia ei selviä kuitilta, ota yhteys liikkeeseen, mistä tuotteen ostit. He pystyvät kertomaan sinulle, millä nimellä maksutapahtumat tulevat laskulle/verkkopankkiin. Jos et saa selvitettyä asiaa liikkeenkään kanssa, ole yhteydessä pankkiisi. 

Tilasin internetistä hyvän tarjouksen perusteella tuotteen/palvelun, mainoksen mukaan en sitoutunut jatkuvaan tilaukseen. Nyt kuitenkin yritys on jatkanut tuotteen/palvelun lähettämistä sekä kortin veloittamista. Miten pääsen tilauksesta eroon?

Internetistä tilattaessa pitää aina lukea tilauksen ehdot huolellisesti ennen tilauksen lähettämistä. Tämä on syytä tehdä erityisesti silloin, jos törmäät uskomattoman hyvään tarjoukseen. Joissakin tapauksissa mainoksessa viesti voi olla toisenlainen kuin varsinaisen tilauksen ehdoissa lukee.

Rastittamalla ehdot annat suostumuksesi kaikkeen siinä lukevaan, myös mahdolliseen jatkuvaan veloitukseen. Jos haluat lakkauttaa tilauksen, ole ensin yhteydessä liikkeeseen. Jos tilaus edelleenkin jatkuu, ole yhteydessä omaan pankkiisi korttisi uusimiseksi.

»Jatkuvat veloitukset