Kortin katoaminen, korttivarkaus

Olen ilmoittanut korttini kadonneeksi, silti verkkopankissani / luottokorttilaskulla näkyy tapahtumia. Miten tämä on mahdollista?

Veloitukset on todennäköisesti tehty ennen kortin sulkua. Ole yhteydessä omaan pankkiisi asian selvittämiseksi. Tee tapahtuneesta rikosilmoitus poliisille, jos et tunnista tapahtumia.

Minulla on turvapalvelu, johon voin ilmoittaa kaikki korttini kadonneeksi. Miten vastuunjako menee tällaisen yrityksen ja pankin välillä kortin katoamisen ilmoitusajankohdan suhteen?

Mikäli korttisi on kadonnut tai varastettu, vastuusi päättyy silloin, kun pankkisi ilmoittama sulkupalvelu on ottanut vastaan kortin sulkupyynnön.   

Jos sinulla on käytössäsi ulkopuoliselta ostettu turvapalvelu ja kortillesi on tullut tapahtumia turvapalveluun tekemäsi sulkuilmoituksen jälkeen, sinun tulee olla yhteydessä käyttämääsi turvapalveluun asian selvittämiseksi.

Korttini katosi ja tunnusluku oli lompakossa mukana piilotettuna. Mikä on vastuuni kortin väärinkäyttötilanteessa?

Vastuusi kortin käytöstä päättyy ilmoittaessasi kortin kadonneeksi joko soittamalla sulkupalveluun tai suoraan omaan pankkiisi. Vastuullasi ovat kaikki tapahtumat ennen kortin katoamisilmoitusta. Tunnuslukua ei saa koskaan säilyttää niin, että ulkopuolinen voi sen yhdistää korttiin.

Korttini katosi ja suljin sen heti asian huomattuani. Mistä tiedän, ettei korttia ole käytetty väärin ennen kadonneeksi ilmoitustani?

Ole yhteydessä omaan pankkiisi, josta voit tarkistaa kortille mahdollisesti tulleet tapahtumat.

Milloin ja miksi minun pitää tehdä rikosilmoitus poliisille kortin katoamistilanteessa / väärinkäyttötilanteessa?

Rikosilmoitus on tehtävä viipymättä aina kun kadonnutta korttia on väärinkäytetty. Ilmoitus on tehtävä, jotta poliisi voi tutkia asiaa ja saada tekijät mahdollisesti vastuuseen. Lisäksi joissakin tapauksissa pankkisi voi tarvita kopion rikosilmoituksesta maksuvastuun selvittämiseen.

Miksi minun pitää ilmoittaa korttini kadonneeksi, koska minulla on sirullinen kortti jota ei kukaan voi väärinkäyttää?

Sirullinen kortti on erittäin turvallinen ja sitä on vaikeampi väärinkäyttää kuin pelkkää magneettijuovaista korttia. Jos tunnusluku on kadonnut kortin yhteydessä, voi kortin löytäjä kuitenkin käyttää korttia kuin omaansa. Vaikka tunnusluku ei olisikaan ollut kortin mukana, voi kortin löytäjä tehdä sillä ostoksia internetissä jos verkkomaksaminen on kortilla mahdollista.

Mikäli korttisi katoaa, ilmoita siitä välittömästi sulkupalveluun tai pankkiisi. Vastuusi kortin väärinkäytöksestä päättyy kortin katoamisilmoitukseen.

Kuka vastaa alle 25 euron ostoksista jos huomaan, että lähimaksukorttini on kadonnut, mutta en vielä ole ehtinyt sulkea sitä?

Lähimaksaminen on vain yksi uusi maksamisen tapa. Korttiin liittyvät velvollisuudet ja vastuut ovat täsmälleen samat kuin muissakin maksukorteissa.