Hotellivaraus

Internetistä varaaminen on yleistä, mutta kannattaa varmistaa, että kyseessä on luotettava sivusto. Muista säilyttää itselläsi varauksen kuitit ja muut dokumentit.

Vaikka huoneen olisi maksanut etukäteen tai vahvistanut maksukortilla, on hyvin mahdollista, että hotelli pyytää sisään kirjautuessa näyttämään korttia. Kortille tehdään tässä vaiheessa tarkistus, jossa varmistetaan, että kortti on käytössä. Tarkistus tehdään joko lukemalla magneettijuova tai käyttämällä kortti sirupäätteessä.

Huoneen maksaminen

Osa hotelleista haluaa, että huonevaraus vahvistetaan maksukortilla, osa taas saattaa veloittaa koko huonemaksun etukäteen. Jos huonetta ei ole maksettu etukäteen, maksu suoritetaan poistuttaessa, uloskirjautumisen yhteydessä. Tällöin tulee myös ilmoittaa esimerkiksi minibaarista käytetyistä tuotteista. Jos asiakas on käyttänyt minibaaria tai tilannut huonepalvelusta ilmoittamatta siitä hotellista poistuessa, on hotellilla oikeus jälkiveloittaa kustannukset maksukortilta.

Mikäli hotellihuone on etukäteen maksettu, ota voucher mukaan hotelliin, koska muutoin hotelli saattaa veloittaa tuplasti. Jos hotellista ei löydy varausta tai etukäteen tehtyä maksua, pyydä hotellilta tästä kirjallinen vahvistus. Tämä auttaa asian selvittelyä jälkikäteen.

Varauksen peruminen

Hotelleilla on oikeus no-show-veloitukseen. Jos perut huoneen, siitä on hyvä ottaa kirjallinen todiste itselle, voit esimerkiksi tulostaa hotellista tulleen sähköpostivastauksen. Varauksen ehdot on tarkistettava huolellisesti, kaikki tehdyt varaukset eivät välttämättä ole peruutettavissa.