Varo internetissä olevia tilausansoja – eurolla ei saa älypuhelinta

Internetissä voi törmätä uskomattoman hyvältä kuulostaviin tarjouksiin, esimerkiksi älypuhelin yhden euron hintaan. Tällöin kannattaa pitää mielessä vanha totuus – jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti ei ole totta.

Älypuhelinta ei kukaan rehellisellä asialla oleva myy yhden euron hintaan, joten kyse on aina jonkinlaisesta huijauksesta. Jos joku oikeasti haluaisi lahjoittaa älypuhelimen, miksi hän pyytäisi siitä maksuksi yhden euron? Näissä tilausansoiksi kutsutuissa huijauksissa tuo yhden euron maksu pyydetään, jotta huijari saisi uhrin korttitiedot. Korttitiedot syöttämällä asiakas hyväksyy usein ehdot, joissa sitoutuu johonkin kestotilaukseen, esim. kuukausittain veloitettavaan jäsenyyteen.

Jos olet hyväksynyt tällaiset ehdot, olet vastuussa kuukausittaisista veloituksista, ellet peruuta tilausta – mikä on usein näissä tapauksissa tehty hyvin vaikeaksi. Ota tällaisessa tilanteessa yhteyttä korttisi myöntäjään, joka voi estää uudet veloitukset sulkemalla korttisi.

Katso aiheeseen liittyvä video.

-Samuli, pankista