Turvallista matkaa!

Kesälomien ollessa taas käsillä on kiva suunnitella lomamatkoja. Sujuvan ja turvallisen lomamatkan varmistamiseksi tässä on muutama asia, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Pankkikohtaisesti maksukorteille on mahdollista asettaa sekä maantieteellisiä että vuorokausikohtaisia käyttörajoja. Ne kannattaa muuttaa sopiviksi ennen matkaan lähtöä.

Matkaan kannattaa aina lähteä vähintään kahden maksukortin kanssa. Mikäli korttisi katoaa tai varastetaan, on hyvä olla joku toinen maksukortti, jotta et joudu pulaan. Varakortti kannattaa jättää esimerkiksi hotellin tallelokeroon säilytykseen.

Jos sinulla on käytössäsi lähimaksuominaisuudella varustettu kortti, pienet ostokset kannattaa maksaa lähimaksuna. Tällöin sinun ei tarvitse joka kerta näppäillä pin-koodia maksaessasi.

Maksua hyväksyessäsi sinun tulee aina ensin tarkistaa summa maksupäätteestä sekä suojata pin-koodisi. Maksukorttia ei myöskään kannata päästää pois näköpiiristä.

Väkijoukoissa liikkuessa tarkista säännöllisin väliajoin lompakkosi ja korttisi tallella olo. Mikäli kuitenkin joudut taskuvarkaan uhriksi, soita sulkupalveluun mahdollisimman pikaisesti ja tee rikosilmoitus. Tarkistathan pankistasi sulkupalvelun numeron ja tallennat sen kännykkääsi ennen matkaa.

Mikäli olet lähdössä pidemmäksi aikaa ulkomaille, voit halutessasi ilmoittaa pankille matkareittisi. Pankki seuraa korttitapahtumia väärinkäytösten minimoimiseksi ja siitä syystä olisi hyvä ilmoittaa matkasuunnitelmistasi myös pankille. Samalla on hyvä päivittää yhteystietosi, mikäli pankin tarvitsee olla sinuun yhteydessä.

Toivotamme kaikille oikein rentouttavaa ja turvallista kesää!

Outi, Satu ja Emilia pankista