Ajankohtaista

Miten lähteä rennosti lomalle?

Tänä vuonna aion tehdä sen - nimittäin tarkistaa maksukortit ja valuutan sekä vakuutukset kuntoon hyvissä ajoin ennen helmikuussa koittavaa lomamatkaani Thaimaahan. Jos kerrankin pääsisi lähtemään ilman viime hetken paniikkia.

Aloitan toteuttamalla työkaverini vinkin. Valokuvaan passin, matkaliput, ai niin - ja se matkavakuutus, ja lähetän kuvat sähköpostiini. Lisään myös kuvan pankkini sulkupalvelunumerosta ja vakuutusyhtiöni 24/7 yhteystiedot. Siellä ovat ja pysyvät. Saan sieltä tiedot helposti jos tarvitsen - toivottavasti kuitenkaan en tarvitse. Kopiot sujautan käsimatkatavaralaukkuun ja toiset jätän sisarelleni - ihan vain varmuuden vuoksi.

Onkohan tämä jo hätävarjelua? Koskaan ei mitään suurempaa ole omalle kohdalleni käynyt, mutta ympärillä on sattunut ja tapahtunut. Italiassa hävisi ystäväni kännykkä ja lompakko kaikkine kortteineen ja toisen ystäväni maksukortti (se ainoa) joutui nostoautomaatin kitaan Espanjassa. Molemmissa tapauksissa etsimme (pienessä paniikissa) sulkupalvelujen numeroita ennen kuin saimme kortit suljettua. Onneksi ylimääräisiä veloituksia ei korteilla ehditty tekemään.

Nyt sitten maksukortit tarkempaan käsittelyyn. Kokemuksista viisastuneena otan mukaani kaksi korttia, joista toista aion säilyttää hotellihuoneen kassakaapissa. Tällä kertaa poistan maarajaukset Suomessa jo ennen matkaa ja tarkistan samalla myös vuorokausikohtaiset turvarajat kohdilleen, sekä debit- että credit-puolille. Hieman ehkä vaikea arvioida miten paljon rahaa kuluu kohteessa ja käyköhän kortti kaikkialla? Valuutan noston siirrän seuraavaan päivään. Ehkä nostan toisen kortin credittiä kuitenkin hieman korkeammalle, jos se unelmien laukku tulisikin reissussa vastaan…

Vähitellen alkaa kaikki olla kunnossa, aika helpostihan tämä kuitenkin meni, ei stressiä eikä hermoilua. Kirjoitan vielä muutaman tärkeimmän puhelinnumeron ylös paperille, en nimittäin muista mitään numeroita ulkoa, jos jostain syystä en saisikaan kännykkää toimimaan. Nyt sitten seuraavaksi vaatevalintoihin ja pakkaamiseen. Mieletön tunne, kun loma on edessä ja asiat jo kutakuinkin reilassa!

 

Elina FINEstä

Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiossa voit lukea kirjoituksia korttimaksamisen turvallisuudesta

Kirjoittajat ovat työskennelleet korttiväärinkäytön ehkäisyn parissa useita vuosia.